30 Temmuz, 2010

İlk Durak Mostar

Bu sefer bu tatili, önceki deneyimlere dayanarak (Portekiz=domuz gribi) pek kimseye söylememeye ve blogda da BEN TATİLE GİDİYORUUUUM diye avaz avaz haber etmemeye karar verdim... Böylelikle içimiz biraz daha huzurlu Mostar-Dubrovnik- Hvar Adası ve Saraybosna turuna Ongun Tan Turizm'le çıktık... Vizenin olmayışı, tatile 1 haftada karar verip ayarlamamız için bizi daha da çok gaza getirdi... 
İlk durak Saraybosna'da kiraladığımız arabayı kaptığımız gibi Mostar oldu... Nasıl gittik, bilgiler neler, nereden araba kiralanır edilir, falan filan, bu tarz detay bilgileri Ongun rehberini hazırlayınca buradan duyururum gitmek isteyenler için...

Ben sadece şööööle kısaca böyle güzel tarih dolu bir şehirde tatilden duyduğum mutluluğu,
hayatımda ilk defa yakın zamanda savaştan çıkmış bir ülkede yaşadığım hüznü, 

konakladığımız -aynı zamanda müze olan- Muslibegovic Kuca'daki sıcaklığı 
sizinle paylaşmak istedim...

Manzaralar, savaşta yıkılıp tekrar yapılan eski-yeni Mostar köprüsü, doğa o kadar güzeldi ki...
       Müzede savaş zamanlarındaki acıyı belgeleyen, savaşta bile kadınların hala yine de inadına        
             kadın oldukları, çocuklarınsa inadına çocuk kaldığı, insanlarınsa inadına vahşet 
                    yarattığı resimler o kadar can acıtıcıydı ki...
                             Muslibegovic Kuca ise o kadar temiz, o kadar bizden, evsahipleri o kadar   
                                      güleryüzlüydü ki... Paylaşmadan duramadım...

14 yorum:

  1. ne güzel gezmişsiniz harika görüntüler

    YanıtlaSil
  2. süper, plandığım bir seyahat bu, ayrıntıları paylaş ltf

    YanıtlaSil
  3. Aylincim; Bu sefer kendimizi Japon turist gibi foto çekmeye adadık :).. Ancak bu kadar koyabildim..

    Uykusuzum; Ongun Tan başladı rehber çalışmalarına..Muhtemelen hafta sonu bitirir.. Önümüzdeki hafta da yayınlar. Çıkar çıkmaz piyasaya buradan bildiririm.. ya da http://onguntan.blogspot.com/ dan takip edebilirsin.. kalınacak yerler, yol planı, yemek yer ve önerileri herşey olucak..

    YanıtlaSil
  4. Ses seda çıkmayınca anlamak gerekiyordu tatile kaçtığını :)
    Ne güzel yapmışsınız.
    Harika kareler yakalamışsın.
    Hoşgeldin demek kalıyor sadece geriye :)

    YanıtlaSil
  5. vize yok die biz de dubrovnik'e gitmek istiyoruz sevgiliyle çok. gerçi ben gidicem desem vize istemeye başlarlar sen gez gör de ben öyle heves edeyim =)

    YanıtlaSil
  6. S.Ella'cım; Hoşbulduk :).. Daha ne fotolar var da ancak bu kadarını paylaşabildim..Süper yerler.. Herkese tavsiye olunur :)

    Damlo'm; Dubrovnik fotoları da bundan sonra.. Bence fotoları görünce turu ayarlamaya başlicaksın gibime geliyo :)

    YanıtlaSil
  7. Bizde bayramda gitmeyi planlıyoruz ama tur düşündük.. Tur olmadan gidince daha mı uygun oluyor?Tercih nedeni nedir??

    YanıtlaSil
  8. Serpilcim; Fiyat açısından uygunluğunu bilemem ama biz şimdiye kadar çıktığımız hiç bi yurtdışı tatilinde turla gitmedik..Sebep de günleri, gezilecek yerleri, zamanlarını rahat rahat kendimiz ayarlamak istedik.. Kalınacak yerlerde de değişik, otantik yerler seçmeye çalışıyoruz..Genelde turlar şehir dışında otelleri tercih ediyorlar, biz ise şehrin eeeeen merkezinde hem de uygun fiyatlı yerleri ayarlıyoruz.. Otel ayarlarken booking.com'u, uçak ayarlarken de kayak.com'u tercih edince hesaplı oluyo bizim tatil de... Ama tabi yeme içme olayları herkese göre değişir.. Eşim de gittiğimiz yerlerin rehberlerini yapıyo.. Yan kolonda roma rehberini görebilirsin.. Başka yerler de var.. Belki gitmediyseniz yardımcı olur.. Bizim hikaye böyle :)

    YanıtlaSil
  9. kolyekolik, çok iyi etmişsiniz gitmekle herkes çok mutlu mesut dönüyor buralardan. Bol bol fotoğraf ve deneyimlerini bekliyorum.
    Turla gitmeyi ben hiç sevmiyorum, ama pek çok arkadaşım tercih ediyor. Ben turla olmak yerine kendim rahat rahat dolaşmak istiyorum. Turların fiyat avantajının olduğuna da açıkçası pek inanmıyorum artık, sadece şu avantajı var şimdi nereye gideceğim, metro nerede, otel burada mıydı, nerede yemek yiyeceğim gibi sorular olmuyor kafanda, işte ilk defa yurtdışına çıkıyorsan, ben yapamam kaybolurum, strese girerim diyorsan tur düşünülebilir. Yoksa gitmeden önce iyi araştırırsan nereden yemek lazıma kadar bin türlü bilgi bulabilirsin internetten. Yani aslında paradan çok senin ne şekilde daha rahat olduğunla alakalı. Tanıdığım birçok insan da tur dışında rahat edemiyor :(

    YanıtlaSil
  10. Bidoluhayat; Dediğin gibi gitmeden önce inetrnette biraz araştırma yapmak, bi de oraya iner inmez turizm infolardan ayrıntılı bi harita almak büyük oranda korkuları çözümlüyo :) .. Bi de herkes yapıyo, biz niye yapamayalım diye düşündün mü kim tutar seni :) Turlar uygun fiyatlı gibi görünüyo ama her geziden para talep ediyorlar.. tabi turla gitmenin de faydaları yok diil.. uçak biletleri ya da vize işlemleriyle uğraşmıyosun çok bildiğim kadarıyla.. ama biz yine de maceraperestlik yapıp kendimiz gezmeyi tercih ediyoruz :)

    YanıtlaSil
  11. Teşekkür ederiim..O zaman dört gözle bu tatilin rehberini bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  12. Cuma günü açılışını yapıcaz kolyekolikte :)

    YanıtlaSil
  13. Yaşadığın mutluluk ve hüznü bende yaşadım sayende, bu tarih kokulu karelere hayran kaldım doğrusu, paylaşımın için teşekkürler. Daha nice güzel tatillere...

    YanıtlaSil
  14. Benhurum; Çok sevindim beğendiğine yazıyı.. Umarım artık tatillerimiz böyle güzel geçer.. o kadar sıkıntıdan sonra :)

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails